Spinazie smoothie

Spinazie is de ideale keuze voor een groene smoothie, dankzij de natuurlijke smaak en de mogelijkheid om te blenden zonder stukjes achter te laten in je drank. We houden wel van andere soorten ingrediënten die dat doen, maar waarom zou je ze nemen (bijvoorbeeld boerenkool)? Spinazie is rijk aan vitamines en antioxidanten, het is bijna sonde om een handvol te gooien in je blender bij elke smoothie die je maakt.

Om onze punt te bewijzen, lees je hieronder allerlei soorten recepten voor elke spinazie smoothie. Deze lekkere slurpdrankjes zijn het lezen waard.

Tijd voor wat groen!

Kersen amandel spinazie smoothie

Spinazie ziet er aardig roze uit wanneer je het blendt samen met bananen en kersen. Maar er zijn ook andere redenen om deze drankje te maken naast de leuke bubble gum kleur. De rode fruit neemt veel antioxidanten met zich mee en vitamine C. Daarnaast is het mogelijk dat deze smoothie alzheimer ’s afweert. Geweldige gezonde start van je dag of niet?

Citrus lijnzaad groene smoothie

Twee eetlepels lijnzaad in de blender gooien zorgt ervoor dat je groene smoothie omega-3s plus. Blendt deze met clementines, bananen, spinazie en ananas en je zal een geweldige zoete smuldrank.

Lemon en kokosnoot groene smoothie

Volgepakt met hydrerende elektrolyten. Gemaakt van kokosnoot water en de romigheid van de kokosnoot melk. Drink deze lekkere drankje langs het zwembad voor een frisse zonder hoofdpijn.

Perzik banaan spinazie smoothie

Ook al proef je een lekkere sappigheid is dit allemaal toegevoegd zonder extra suiker, wat dit dus maakt in toevoeging van de perzik bij deze smoothie. Wat dit dus heel zoet maakt en je kan de perzik vers, geblikt of bevroren erin doen. Het zal polyfenolen uitkomen (wat dus kankercellen aanvecht). Gecombineerd samen met banaan, zal het fruit de spinazie overtreffen in smaak. Dus voel je vrij om een hele boel extra spinazie in je groene smoothie te gooien!


spinazie-smoothie

Bessen groene smoothie

Deze smoothie krijgt zijn smaak, romigheid en een bonus boost van proteïne tot yoghurt Griekse stijl vanille. Aardbeien en bessen leiden ook een foutloze tang voor je hart, terwijl dit allemaal verschuilt in een volle kop spinazie.

Tropische groene mango smoothie

Samen met het toevoegen van banaan om de smaak van mango en spinazie een extra combo te geven, geeft deze recept je goede vezels, kalium en calcium. Voeg daarna kokosnoot melk toe om de droge fruit smooth te laden blenden. Stop een mini paraplu in deze drankje en het zou je humeur opvrolijken op de meest bewolkte dagen.

Geblende salade smoothie

Zoals je leest bij de naam, is deze smoothie een incognito salade, je krijgt een mooie groene kleur uit combinatie van spinazie, selderij, komkommer en paprika. Daarnaast is deze smoothie ook nog eens verpakt met mier dan 1.300 milligram kalium, een kwart van je dagelijkse benodigdheid om je te helpen bij je bloeddruk.

Chocola spinazie smoothie

Alle mensen die van chocola houden verzamelen! Er is een kop spinazie en een banaan in hier, maar twee volle scoops van cacao poeder om dit een volle lekkernij te maken, zonder enig suiker toe te hoeven te voegen. Een gezonde manier om je snak naar zoetigheid te vervullen? Zeker weten!