Groene smoothie

Misschien heb je ooit een collega of iemand in de bus gezien met een glas dat een groen drankje bevatte en ooit afgevraagd waarom iemand dat zou drinken. Nou, deze groene smoothies zijn een snelle en makkelijke manier om een grote hoeveelheid fruit en bladgroenten binnen te krijgen in je dagelijkse dieet. Dit geeft je lichaam de benodigde voedingstoffen waarna je lichaam verlangt. En we beloven je dat ze smakelijk zijn! We zijn hier om je te helpen laten zien hoe je een groene smoothie kan maken.

3 redenen waarom groene je groene smoothies zou moeten drinken.


  • Een natuurlijke energie boost, je krijgt een oppepper als je uit je bed stapt in de ochtend (en tijdens middags in kakkers).
  • Natuurlijk manier van gewicht verlies.
  • Je blijft het hele jaar gezond, vanwege het feit dat je immuunsysteem als het ware een boost krijgt dus je raakt hoog tolerant tegen griep en dergelijke

groene-smoothies

Wat zit er nou in?

Dat is een van de eerste vragen die we krijgen wanneer we delen hoe je een geweldig groene smoothie maakt en het is een goede vraag. Nou, het is best wel een simpele combo: groentebladeren, fruit, vloeistof (zuivel, yoghurt, water, sap en fruitsap) en misschien nog een paar fancy superfood laag. Het ziet er misschien uit als een gek dieet maar eerlijk gezegd als je de groene smoothie ooit probeer, word je ineens hartstikke verslaafd (net als wij)! En er is niks anders dan het drinken van 2 kopjes spinazie per dag in een leuke manier. En als je alle specificaties wilt weten, groene smoothies bevatten: hoog kwaliteit aminozuren, belangrijke mineralen, vitamines, antioxidanten en gunstige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn planten chemicaliën die je immuunsysteem ondersteunt, je levensduur en gezondheid verbeterd. Daarnaast heb je door deze stof in te nemen minder kans op ziektes.

Beginners groene smoothie

De beginners groene smoothie is een vriendelijke groene smoothie. Deze lekkere groene smoothie bevat vol met ijzer, kalium en een overvloed van verschillende vitamines. En het smaakt na een tropische verwenning vanuit een eiland van allerlei fruiten.

Recept beginners groene smoothie

Preparatie tijd 2 minuten

Blendtijd 3 minuten

Totaaltijd 5 minuten

Ingrediënten


  • 1 kop spinazie vers
  • 1 kop water
  • 1/2 kop ananas
  • 1/2 kop mango
  • 1 banaan geschild

Instructies

Plaats de spinazie samen met wat water in de blender en blend de blender, doe dit voor ongeveer 1 minuut lang totdat de spinazie smooth wordt. Daarna voeg je het fruit toe in de blender en blend je dit nogmaals tot het smooth wordt.

Gebruik op z’n minst 1 bevroren fruitstuk om de smoothie koud te serveren over ijs.

Ben je geen fan van bananen? Voel je vrij om dit te veranderen met een ander stuk fruit door bijvoorbeeld extra mango’s. Tevergeefs kan je de bananen als eerste vriezen om de smaak van de banaan te verminderen en om wat extra koeling toe te voegen aan je smoothie.

Hopelijk ben je nu dus ook van plan om de groene smoothie te proberen, en zal je ervan smullen!